Historia

Rauhala-koti


Historia


Nykyinen päärakennus on rakennettu v.1912, ja edustaa myöhäisempää jugendtyyliä. Vasta viime sotien jälkeen nimismies muutti pois Rauhalasta ja sen jälkeen se toimi Suomen poliisien lomakotina vuoteen 1970. Sen siirryttyä edellisille omistajille Rauhalassa on harjoitettu hengellistä toimintaa. Vuodesta 1974 siitä vastasi Rauhalan narkomaani- ja jengityökeskus seuraavat 30 vuotta ylläpitäen hoitokotia miehille.
Rauhala-koti Längelmäellä on kuulunut marraskuusta 2004 alkaen Betania-koti ry:n yhteyteen. Ensinmäinen vuosi on ollut toiminnan kannalta melko hiljaista. Jonkun verran on kuitenkin ollut lepääjiä ja muita avun tarvitsijoita sekä niitä, jotka ovat oleet vapaaehtoisesti auttamassa.
Vuoden 2005 kohokohta oli 19. kesäkuuta vietetty Rauhalan toiminnan siunaaminen. Juhlassa oli musiikkia ja monia puheenvuoroja ja tervehdyksiä. Siunaamisen suorittivat Raamatun sanoilla Betania-koti ry:n ja Rauhala-koti ry:n edustajat sekä entinen omistaja Pentti Ruokola ja rukoukseen johtivat Kuhmalahden ja Oriveden helluntaiseurakuntien pastorit Jorma Saukkonen ja Ilkka Hakkarainen. Päätöspuheen piti Längelmäen kirkkoherra Pertti Harju.